8/19/2015

PITBULL TO SPAIN


Ei ehkä se kysytyin vaihtoehto, mutta ei todellakaan myoskään helpoin, enemmän näitä koiria kuljetetaan Espanjasta Suomeen Rescue ryhmien alla jne. 

Kuitenkin palatakseni aiheeseen, kuinka tuoda pitbull mukanasi Espanjaan, jossa se on vaarallisten rotujen listalla, verrattavissa aseenkantolupaan kuten psykologi osasi kertoa. 

Ihan ensimmaisena kävimme kysymassa Kaupungintalolta mistä aloittaa, ja he ohjasivat meidät aloittamaan Servicious Sociales - virastosta, jossa työskenteli nainen juuri näitä asioita varten.

Hän tyrkkasi käteemme listan papereista ja todistuksista joita tarvitsemme saadaksemme lisenssin. 
Tutustuessamme tähän listaan huomasimme etta mehän tarvitsemme koiran maahan ennenkuin on edes mahdollista saada kaikkia papereita, elainlääkärin todistuksia (paikallisen), passikuvia (niitä ei vielä ollut) koirasta jne. 

Tässä vaiheessa varailemaan lippuja Suomeen ja hakemaan lasta kotiin!  Suomessa Jeremielilla ei ollut viela sirua eika passia, joten aika paikalliselle eläinlääkärille ja koira sirutukseen, uudelleen Rabiekseen, seka perusterveystarkastus toki, etta koira saa ns. 'luvan lentaa.'

Rabies rokotus espanjassa täytyy ottaa vuoden välein, ja se taytyy olla Suomessa otettu vahintaan 21 päivää ennen lentoa. 

Seuraava hankinta on lentoboksi joka on IATA hyvaksyma, ja tietenkin oikean kokoinen koiralle.

Oikea pituus (A + 1/2B): Mittaa lemmikkisi pituus nenästä hännäntyveen ja lisää siihen puolet etujalkojen pituudesta.
Oikea leveys (C x 2): Mittaa lemmikkisi hartianleveys ja kerro se kahdella.
Oikea korkeus (D): Mittaa lemmikkisi korkeus tassuista pään päälle tai korvien huippuun.


Meillä Jeron kanssa on toiseksi isoin koppi, varaudu etta se ei ole helpoin homma, jos matkustat yksin, saada koppia lentokentän kärryihin, ja pysymaan viela siina kun koira haslaa innoissaan sisällä ! hah 


Espanjaan lennettyäni ja koirani erikoismatkatavara hihnalta lunastettuani, kopin riehuttuani kärryihin, matkalaukkuni siihen päälle, ja onnen kyyneleet pyyhittyäni ( että koira oli hengissä eika räjähhtanyt palasiksi paineen muutoksesta koneessa, joo olen hieman harhaluuloinen ) alko panikointi poliiseista kentalla, vaikka sekin oli itseasiassa kysytty lähtiessani suomeen.
Lentokenttä poliisilta, koiran saa tuoda maahan boksissa,ja koira saa olla sekä kotona etta autossa, kukaan ei voi sanoa mitään. Kuulemma. Okei.

Sitten siihen listaan, eli sinulla täytyy olla :

- NIE tai residenssi.
- Vakuutus joka kattaa koiran aiheuttamat vahingot 120 202,42e saakka,
- Lääkärintodistus sinusta, että olet tasapainoinen ja tarpeeksi vahva käsittelemään koiraasi.
- Eläinlääkäriltä todistus jossa todetaan että koira on normaalikäytöksinen, koulutettu ja terve.
( plus samalla käynnillä eläinlääkäri antaa paikalliset lääkkeet,  rokotus sydänmatoa vastaan ja paikallinen matolääke, Jerolla on vielä lisäksi ampulleja punkkeja sekä spray muita loisia vastaan. lisäksi he lisäävät sirunumeron paikalliseen rekisteriin,.)
- Koirasta pitää olla passikuva
- Sinusta pitää olla passikuva.
- Verot pitää olla maksettu ja siitä tietenkin kuitti (47,20e) laskun saat mukaasi samasta paikasta kun paperin jossa nämä kaikki on erikseen ylhäällä eli siis naiselta Servicious Sociales - virastosta.

Espanjassa on 16 koirarotua jotka tarvitsevat tämän lisenssin, kun sinulla on kaikki paperit valmiina viet ne takaisin tänne Servicious Sociales - virastoon ja nainen antaa mukaasi paperin jolla saat koiraasi kuljettaa väliaikaisesti , 3kk sisällä virastosta ilmoitetaan milloin lisenssisi  on noudettavissa.

Koiralla täytyy olla kuonokoppa, lisenssi ja maksimissaan 1metrin mittainen talutushihna.

-Vuosittain kun käyt uusimassa rabies rokotukset, pyydä eläinlääkäriltä (maksuton) paperi jossa todetaan taas koiran olevan terve ja että rabies on uusittu, vie tämä kuitti lisenssikortin kanssa
virastoon jossa se leimaavat lisenssisi

-Lisenssi on voimassa viisi vuotta jonka jälkeen se on uusittava, tarkoittaa todennäköisesti verojen maksua ja papereiden pyörittelyä, uusintaa psykologin käynnistä en varsinaisesti innosta hyppien odota.


Tässä vielä eritellyt rodut jotka tarvitsvat lisenssin:

1. Pitbull terrieri
2. Staffordshiren bullterrieri
3. American Staffordshiren terrieri
4. Rottwailer
5. Dogo Argentino
6. Fila Brasileiro
7. Tosa Inu,
8. Akita Inu
9. Boxeri
10. Dobermanni
11.Bordeaux'in doggi
12. Tiibetinmastiffi
13.Napolinmastiffi
14.Kanariandoggi
15.Mallorcandoggi
16.Bullterrieri ja kääpiöbullit kans jos se on erikseen mainittava rotu ?


TAI jos koirasi on :

-Vankka, voimakas, atleettinen, urheilullinen, kestävä ja sitkeä.
-Vahva luonne
-Lyhytkarvainen
-Rintakehä asettuu välillä 60- 80 senttimetriä ja säkäkorkeus 50 - 70 senttimetriä, painavampi kuin 20kg.
- Lyhyt ja lihaksikas kaula
- Jos koirallasi on massiivinen rintakehä ja lyhyempi ja lihaksikas muu vartalo .
- Suorat, yhdensuuntaiset ja vahvat etujalat ja hyvin lihaksikkaat takakulmaukset, suhteellisen pitkät jalat muodostavat kohtalaisen kulman.

Viimeisin kohta on suoraan suomennettu Espanjan kielen tekstistä, joten suoraan sanottuna tämä osio viittaa jos sinulla on joki Mix näistä roduista, tai jotain pitbullilta näyttävää niin mene ja kysy tarvitsetko lisenssiä.Tässä taisi olla oleellisimmat ja tärkeimmät mutta jos asia koskee sinua, ja haluat lisätietoja, kysy ihmeessä koitan vastata parhaani mukaan ! :) Olenhan tämän läpikäynyt kuitenkin !

Ja vaikka asia ei koskisikaan sinua saat toki kommentoida ja keskustella asiasta jos se kiinnostaa !


Terkuin Jeremiel ja Ann-Marie


Translation : Post is all about bringing 'dangerous' dog in Spain, if you have some question, I can help you ! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti