9/17/2015

COCONUT OIL, IHONHOITO VINKITNoniin suomennosta tästä paljon luetusta kookosöjy-vinkit postauksesta !
Elikkä tuotteena on siis Kylmäpuristettu (neitsyt. luomu) kookosöljy , Suomessa ollessani käytin Cocovin kookosöljyä,
paistamiseen, jogurtteihin, smoothieihin, aamiaispannukakkuihin (reseptiä tulossa) ja ihonhoitoon, josta puhumme nyt !Meikinpoistoon: Ennen vedenkestävään ripsiväriin siirtymistäni poistin silmämeikin aina kookosöljyllä, topsipuikot kookosöljyyn ja hellästi silmiin pyöritellen, kookosöljy liuottaa meikin ja loput on helppo pyyhkäistä pois pumpulilapun avulla, toimii samalla niin ripsiseerumina sekä silmänympärysvoiteena !

Aurinkosuoja: Tätä nyt en uskalla allekirjoittaa suositelleeni auringon vaarojen myötä, mutta minulla toimii!
Kookosöljyssä on itsessään aurinko suoja SPF 4-10 ja henkilökohtaisesti minulle se on riittävä, luonnollinen, ei sisällä mitään vaarallisia tai epäterveellisia ainesosia, tuoksuu hyvälle, näyttää hyvältä ja antiseptisen vaikutuksensa vuoksi on hyvä myös akne iholle !
Itse täytän isosta purkista pieneen spray-pulloon, helppo kuljettaa mukana rannalle ja miljoonasti hygieenisempi käyttää ! ( ethän laita sormiasi kookosöljypurkkiin vaan ota tuottetta aina puulastan tai puhtaan lusikan tms avulla ) Joskus sekoitan kookosöljyä porkkanaöljyyn, se antaa kivan värin, sisältää monia monia vitamiineja ja antioksidanttisen vaikutuksensa myötä käy myös rikkoutuneelle iholle.


Hampaiden valkaisu ja hoito : Kyllä, kookosöljy ! ja jos et usko, googlaa tai tee palvelus ja kokeile! vihlontaa ? kellastumista ? tulehduksia ? vuotaako ikenet lankauksessa?
Oil pulling eli kookosöljyllä purskuttelu. Kookosöljy on antibakteerista ja 15-20min purskuttelu pystyy poistamaan myrkyt suustasi, se auttaa tulehduksiin, valkaisee hampaitasi ja hoitaa suutasi !

Kookosöljyn sisältämä lauriinihappo hillitsee suussa esiintyviä bakteereita. Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin muun muassa, että lauriinihappo estää suussa esiintyvien pieneliöiden, esimerkiksi hampaiden reikiintymistä aiheuttavan Streptococcus mutans ‑bakteerin, kasvua ja lisääntymistäOhjeet kookosöljyllä purskutteluun:

 Aamulla ennen aamiaista, ota ruokalusikallinen kookosöljyä suuhusi ja tosiaan purskuttele ainakin se 20 min. Pelkkä öljyn liikuttelu ei auta. Alkuun varsinkin jos kookosöljysi on kylmässä muodossaan se voi olla hieman epämiellyttävää kaikkine kokkareineen mutta öljy liukenee suussasi kyllä nopeasti.
 Liikuttele öljyä poskiin päin ja edestakaisin mutta varo nielemistä, sillä kaikki suusi bakteerit ovat nyt öljyssä, ajan umpeuduttua sylkäise öljy biojätteeseen ja valmista.

 Jostain luin että suuta voi huuhtoa tämän jälkeen suola vedellä jos öljyn maku / tuntu ei miellytä, mutten muista syitä tai vaikutuksia suolalle.

Eli käytän kookosöljyä päivittäin ruoissa, kasvoöljynä, suunhoidossa, meikinpoistossa, deodoranttina, en niinkään deodoranttisista syistä vaan ihonhoidollisista, se kosteuttaa sheivauksen jälkeen ja auttaa ihoa paranemaan.
Käytän kookosöljyä myös hiuksiini, hiukseni ovat toodella huonossa kunnossa vaalennuksien ja auringon takia, ja koitan muistaakkin läträtä kookosöljyllä mahdollisimman usein, ennen nukkumaan menoo latvoihin, kotipäivänä suihkin myös kookosöljyä ohimennen ja se imeytyykin aika hyvin, heh.
Kerran viikossa kuukaudessa pyrin laittamaan öljyn hiuksiin ja jättämään sen yön yli, suojaan tyynyn pyyhkellä ja aamulla pesu, huomaa eron, ja on taas kerran luonnollinen hoito ilman ylimääräsiä aineita !

Nämä ovat siis minun vinkkejä ja tapojani toimia, lisää hyödyistä ja haitoista löytyy varmasti googlaamalla, toivottavasti oli hyötyä jollekkin muullekkin kuin minulle, rakkaudesta kookosöljyyn !

Aion suomentaa tuon toisenkin osan ihonhoidosta jossa on vinkkejä aloe verasta sekä muista, pysykää siis kuulolla !

<3 Ann-Marie


Lähteet. 

3 kommenttia:

  1. Hienoja uusia tapoja (minulle) kookosöljyn käytöstä. Ostan kyllä ja kokeilen.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista